Саудівська Аравія зробила знижку на нафту для країн Європи

У той же час ціна на нафту для США виросла на 10 центів за барель, а для країн Далекого Сходу - на 35 центів.

Саудівська Аравія зробила знижку на нафту для країн Європи. Фото: news-front.info.

Державна компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco зробила знижку на купівлю нафти для країн Європи, однак підняла вартість для покупців зі США і далекосхідного регіону. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Нескучные новости.

Компанія в листі своїм клієнтам повідомила, що для північного заходу Європи ціна нафти зменшилася на 35 центів за барель, а для середземноморського регіону - на 10 центів.

Водночас ціна на нафту для США виросла на 10 центів за барель, а для країн Далекого Сходу - на 35 центів.

Багато інвесторів здивовані таким кроком із боку Саудівської Аравії, оскільки в другій половині року попит і ціна на нафту зазвичай ростуть.

Аналітики вважають, що королівство знизило ціни у зв'язку з необхідністю конкурувати з Іраном. Так, експорт нафти в країни Європейського Союзу з лютого 2016 року досяг 400 тис. барелів на день.

За словами офіційних представників Тегерана, це не межа. Вони заявили, що в найближчі місяці мають намір збільшити поставки чорного золота до 700 тис. барелів на день після того, як Іран уклав угоди з грецькими, французькими та італійськими нафтопереробниками.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...