Семенченко проти Вілкула-старшого: в потужному індустріальному центрі України день виборів міського голови

У позачергових виборах на посаду Криворізького міського голови беруть участь 15 кандидатів

Семен Семенченко та Юрій Вілкул. Фото: 112.ua.

Сьогодні проходять позачергові вибори мера Кривого Рогу, а також перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад 10 об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів в 9 областях України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У позачергових виборах на посаду Криворізького міського голови беруть участь 15 кандидатів. За пост Криворізького міського голови, зокрема, змагається чинний мер Юрій Вілкул, куратор 40-го батальйону територіальної оборони Микола Колесник (партія "УКРОП"), народний депутат України Семен Семенченко (партія "Самопоміч").

Голосування проходить на 293 виборчих дільницях. Станом на 1 лютого 2016 року в Кривому Розі в списки було внесено 514 тис. 407 виборців. Громадський порядок в день виборів охороняють близько 2 тис. поліцейських.

Позачергові вибори Криворізького міського голови проводяться відповідно до закону, прийнятого Верховною Радою 23 грудня 2015 року.

Нагадаємо, за результатами другого туру виборів мера 15 листопада 2015 року Криворізький міськвиборчком оголосив переможцем представника "Опозиційного блоку" Вілкула.

Разом з тим кандидат від партії "Об'єднання "Самопоміч" Юрій Мілобог заявив про фальсифікацію і оскаржив оголошені результати виборів в судах. Однак суди відхилили його позови. Після цього на вимогу партій "Самопоміч", "УКРОП", громадськості ВР призначила позачергові вибори

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...