Сезонні коливання: Гройсман розповів, коли почне падати курс долара

НБУ пов'язує поступове ослаблення гривні з сезонними факторами і заявляє про відсутність для цього фундаментальних підстав.

Гройсман розповів про курс долара. Фото: 112 Україна.

Прем'єр-міністр очікує стабілізації курсу гривні в січні 2018 року на фоні вичерпання сезонних чинників. Про це Володимир Гройсман заявив під час підсумкової прес-конференції, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

"Коливання курсу має абсолютно сезонний характер, і Ви всі це знаєте - в грудні завжди так. У січні відбувається стабілізація, і це абсолютно очевидно", - сказав Гройсман.

Говорячи про закладений в держбюджеті на 2018 рік курсі 30,1 грн/долар до кінця року, глава уряду підкреслив, що це тільки прогноз, і не факт, що він виправдається.

"Звертаю увагу, що сьогодні немає підстав говорити про те, що ми очікуємо будь-які серйозні коливання. Об'єктивні обставини відсутні", - сказав Гройсман.

НБУ пов'язує поступове ослаблення гривні з сезонними факторами і заявляє про відсутність для цього фундаментальних підстав. Нагадаємо, держбюджет-2017 був розроблений з урахуванням прогнозу середньорічного курсу гривні 27,2 грн/долар і курсу на кінець року 27,8 грн/долар.

На 22 грудня офіційний курс гривні до долара становить 27,85 грн/долар, а курс євро - 33,03 грн/євро. Мінфін уточнив, що показник середньорічного курсу гривні на 2018 рік на рівні 29,3 грн/долар і прогноз на кінець року 30,1 грн/долар є технічними показниками, а не орієнтиром для уряду і ринку.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...