Сезонний перепочинок: Експерти спрогнозували курс долара в Україні на весну-літо

"Думаю, що навесні курс "зависне" в районі 27 гривень за долар США", - Олександр Жолудь.

Ілюстрація: 1-rk.com.ua.

Навесні-влітку 2016 року курс стабілізується в районі 27 гривень за долар США. Таку думку висловив експерт Центру економічної стратегії Олександр Жолудь, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Думаю, що навесні курс "зависне" в районі 27 гривень за долар США. Але враховуючи, що у нас вільне курсоутворення, будуть незначні коливання в ту чи іншу сторону", - сказав Жолудь.

Експерт вважає, що навесні-влітку 2016 року можливе деяке зниження процентної ставки НБУ. "Якщо Нацбанк вирішить, що зниження ставки не призведе до прискорення інфляції, то піде на цей крок. Але повної впевненості тут немає. Адже сьогодні основна мета влади - стримана кредитно-грошова політика для забезпечення стабільності гривні і контролю інфляцію", - підкреслив економіст .

Жолудь упевнений, що для людей, які зберігають гроші в доларах або євро, великої різниці між цими валютами в 2016 році не буде. "Долар і євро будуть стабільними один до одного весь рік. Істотних коливань не буде", - запевнив експерт.

"Навесні-влітку цього року в силу різних сезонних чинників більш імовірним буде сценарій стабілізації курсу гривні", - підсумував Жолудь.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, експерти прогнозують зростання курсу долара в Україні до 29 грн / $ в останній тиждень лютого в зв'язку з невизначеністю ситуації навколо траншу від Міжнародного валютного фонду, а також політичною нестабільністю в країні.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...