Шалені гроші: Гройсман розповів, скільки Онищенко заробляв на газових схемах

Скандально відомий утікач Онищенко завдяки своїм схемам зумів отримувати 5,2 тис. грн незаконного прибутку на кожній тисячі кубометрів газу.

Олександр Онищенко. Фото:Depo.uaДепутат Олександр Онищенко, відомий газовими угодами з держкомпанією ПАТ "Укргазвидобування", завдяки своїм схемам зумів отримувати 5,2 тис. грн незаконного прибутку на кожній тисячі кубометрів газу. Про це повідомляється на сторінці НАК "Нафтогаз України" в Facebook з посиланням на прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, зазначають Патріоти України.

"Як працювала так звана схема Онищенко? На ринку газ коштував 7 200 грн, і ви не знайдете жодної приватної компанії в Україні, яка продавала газ нижче цього порога. Що робили такі ділки? Вони купували газ в державних компаніях по 2 000 за тис. кубів, а продавали його по 7 200 грн. На цьому вони й заробляли шалені гроші, адже державний газ був в 3-4 рази дешевше", - розповів Гройсман.

Прем'єр підкреслив, що через таке грабіжництво державні видобувні компанії перебували в стагнації, вони не могли проводити буріння, дослідження, вони постійно зменшували видобуток газу, а приватники її збільшували.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...