​Щемлять з усіх боків: Україна забере власність Ахметова

Через невиконані фінансові зобов’язання перед державою.

Частина акцій найбільшого в Україні оператора фіксованого зв'язку та інтернету «Укртелеком» може повернутися у власність держави, зазначають Патріоти України. Фонд державного майна почав підготовку примусового розірвання договору про приватизацію «Укртелекому».

Дочірня компанія СКМ і власник майже 93% акцій «Укртелекому» ЕСУ готова зробити державу міноритарієм в обмін на лояльність в погашенні боргів перед державними банками, пише LIGA.net.

У Фонді держмайна розповіли, що за результатами проведеної в лютому перевірки виконання покупцем договору про приватизацію від 2011 року було встановлено, що ЕСУ не виконує частину взятих на себе зобов'язань. Зокрема, мова йде про необхідність внесення інвестицій в грошовій формі і створенні і передачі в держвласність системи урядового зв'язку та відомчих мереж спеціального зв'язку.

За словами джерел видання, держава намагається укласти з ЕСУ угоду на якомога вигідніших умовах. Це також підтверджують заяви глави фонду Ігоря Білоуса.

«Ми напевно отримаємо судовий процес на велику суму, яку не зможемо виплатити. Кому ми продамо його потім за 11 млрд грн? Потрібен компроміс», - заявляв він.

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...

Ціни на газ злетять? Глава "Нафтогазу" розповів, до якого тарифу готуватися населенню

понеділок, 29 квітень 2024, 11:30

Україна перебуває у складних умовах через повномасштабну війну, зокрема, сильно постраждала енергетика. Яких тарифів на газ варто очікувати населенню, розповів голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю для "Подробиць", передають Патр...