Скільки коштує хліб у різних країнах світу: інфографіка від журналістів

Експерти порівняли середній рівень зарплат із вартістю хліба в країні.

Ілюстрація: ЖЖ

Найбільше хліба можуть дозволити собі купити жителі Австралії та Японії, а найменше - Ефіопії та Танзанії. Такі підрахунки зробили журналісти видання Сегодня, повідомляють Патріоти України.

Вони співставили середню зарплату у великих містах кількох країн світу та вартість звичайного хліба у супермаркетах. Журналісти з’ясували, що найкращі справи з купівлеспроможністю в Австралії: тут середньостатистичний житель може купити на зарплату майже 2000 буханок в місяць.

Далі у рейтингу іде Японія - там цифра сягає 1900 хлібин. У США, ЄС, Скандинавії цей показник становить в середньому 1500 буханок. Україна потрапила у низ рейтингу - усього 600 буханок на людину. Приблизно такі ж справи в Узбекистані, Ірані, Ямайці та Болівії. Найгірша ситуація в Ефіопії і Танзанії, жителям якої зарплати вистачає всього на 40-50 буханок.

Бережіться! Українцю зателефонували нібито з банку та вкрали майже 30 тис.

неділя, 1 вересень 2024, 7:45

Інтернет-шахраї виманили в українця майже 30 тис. грн. Для цього вони під виглядом працівника банку зателефонували йому та повідомили про необхідність пройти верифікацію. Чоловік повірив незнайомцям – та повідомив їм реквізити своєї банківської картки,...

В Україні готуються помітно переписувати курс долара: Ось чого очікувати в банках у вересні

субота, 31 серпень 2024, 23:40

В українських банках очікується суттєва зміна курсу готівкового долара - насамперед, у продажу. За прогнозами, протягом наступного тижня (2-8 вересня) вартість американської валюти в них перебуватиме в межах 41,2-41,8 грн, передають Патріоти України. В...