Скотилася з п'єдесталу: Росія перестала бути головним експортером зброї (документ)

Росія перестала займати панівне становище головного поставника зброї, програвши в цій гонці США.

Результат пошуку зображень за запитом "россия оружие"

Обсяги продажів зброї в світі в 2013-2017 роках зросли на 10% в порівнянні з 2008-2012 роками, в той час як в Африку, Північну і Південну Америку і Європу - скоротилися. Про це йдеться в оприлюдненому в понеділок, 12 березня, звіті Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI), повідомляють Патріоти України.

Крупнейшими мировыми экспортерами оружия являются США, Россия, Франция, Германия и Китай (обеспечили 74% совокупного мирового объема экспорта вооружений за последние пять лет).

На долю США пришлось 34% общего объема экспорта вооружений. Вашингтон поставлял оружие в 98 государств, 49% от общего объема – в страны Ближнего Востока.

Показатели США превысили российские на 58%.

Доля РФ в мировых продажах оружия, которая является вторым по величине экспортером, снизилась на 7,1%. Франция, третий экспортер, увеличила продажи за последние годы на 27 %, а вот четвертый – Германия – наоборот, сократила на 14%.

В 2013-2017 годах импорт вооружений Китаем сократился на 19%. Несмотря на снижение, Китай стал пятым крупнейшим импортером оружия в мире за указанный период.

В отчете также отмечается, что большинство государств на Ближнем Востоке непосредственно участвовали в насильственных конфликтах. В связи с этим импорт вооружений государствами в этом регионе увеличился на 103%.

Наиболее активно в мире скупали оружие Индия, Саудовская Аравия, Египет и ОАЭ.

Опублікував: Evora

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...