Скрепна відповідь: На противагу санкціям США у Росії зібралися заборонити долари

У Держдумі вважають, що витіснення американської валюти з російського ринку призведе "до процвітання національної економіки РФ".

Ілюстрація:ODollarah.ru

У Росії може бути заборонено ходіння долара буквально вже з осені. Поки основна складність у законодавців полягає в тому, що необхідно розробити механізм вилучення долара у приватних осіб, а це не дуже просто, передають Патріоти України.

Відповідна пропозиція вже обговорюється і в експертному співтоваристві, і депутатами Держдуми. До такого радикального рішення може підштовхнути черговий виток санкцій тиску США на РФ. Ймовірно курс долара з осені на чорному ринку РФ в цьому випадку підскочить в рази!

Спочатку стало відомо про американський законопроект, який передбачає пакет санкційних заходів проти Росії, в тому числі проти нового держборгу РФ і державних банків. Пізніше влада США оголосила про введення з 22 серпня нових санкцій. Чергові обмеження було вирішено додати через те, що Москва причетна до отруєння в Солсбері екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії нервово-паралітичною речовиною «Новачок».

Заборона на ходіння долара в Росії могла би стати сильною відповіддю на дії американців - заявили в Держдумі. Член комітету з бюджету і податків Держдуми Євген Федоров підтвердив, що подібні обговорення в парламенті вже «активно ведуться»: "Це давно треба було зробити [заборонити ходіння долара на території Росії]. Але до питання повернулися, коли запахло смаженим. У Держдумі є відповідний план, з ним ознайомлений російський бізнес, і приблизно третина з них (його представників - прим.ред.) [План] підтримали".

За його словами, «долар необхідно забороняти». "Не можна використовувати його для розрахунків і зберігання. Його необхідно витіснити. Звичайно, це революційне питання, але тільки тоді ми прийдемо до процвітання національної економіки", - заявив Федоров.

Джерело: Rusjev.net

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...