Скрепи сумують: Нафта впала до місячного мінімуму

Ринок нафти фактично висить на волосині - в найближчі дні зниження котирувань може прискоритися.

Ілюстрація:iPress.ua

Ціни на нафту впали на торгах в середу, повернувшись до мінімальних позначок більш ніж за місяць після того, як американське Міненерго опублікувало щотижневу статистику по внутрішньому ринку. Про це пише finanz.ru, передають Патріоти України.

До 17.33 мск вартість марки Brent з поставкою в червні опускалася до 50,20 долара за барель, втрачаючи в ціні 1,4% в порівнянні зі значеннями ранкових торгів. Американський еталонний сорт WTI дешевшав на 1,9% до 47,3 долара за барель (мінімум з 27 березня).

Дані зі США виявилися "слабшими, ніж очікувалося", констатує аналітик ВТБ24 Олексій Міхєєв.

Запаси нафти, накопичені взимку в сховищах скорочуються повільніше від прогнозів: за тиждень з резервуарів пішло 0,93 млн барелів, втричі менше, ніж чекав ринок. Запаси нерозпроданого бензину, навпаки, збільшуються третій тиждень поспіль - на 193 тисячі барелів.

Попит на бензин при цьому продовжує знижуватися, незважаючи на офіційний старт сезону устаткування JVC для автомобілів - за тиждень він склав 9,156 млн барелів на добу, хоча рік тому перевищував 9,5 млн.

Видобуток в Штатах при цьому зростає вже 16 тижнів без зупинок. На 28 квітня він досяг 9,292 млн барелів на добу, встановивши новий максимум з серпня 2015 року. За тиждень американські нафтовики додали на ринок 28 тисяч барелів нових поставок щодня, за місяць - 101 тисяча барелів, з початку року - 424 тисячі.

Компенсувати це зростання по ідеї повинна угода ОПЕК щодо скорочення видобутку, але в даних про відвантаження в США її ніби не існує, говорить аналітик Morgan Stanley Адам Лонгсон: Саудівська Аравія експортувала в Штати 1,095 млн барелів на день на цьому тижні, 1,191 млн барелів тижнем раніше, а загальний обсяг поставок в квітні перевищив рівень і березня, і минулого року.

Ринок нафти фактично висить на волосині - в найближчі дні зниження котирувань може прискоритися, говорить Міхеєв з ВТБ24: через масове спрацьовування стоп-наказів у трейдерів, які ставили на зростання котирувань, ціна Brent впаде до 46-48 доларів за барель.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...