Скрутимо дулю разом: Білорусь домовляється про постачання іранської нафти через Україну

Лукашенко розповів, що є домовленість про постачання нафти танкером через порт Одеси

Фото: www.belaruspartisan.org

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ведуться перемовини з Тегераном про постачання іранської нафти. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

Виступаючи 7 жовтня на сесії парламенту в Мінську, Лукашенко сказав, що перемовини з Іраном ведуться саме на тлі розбіжностей з Москвою про постачання російських нафти і газу до Білорусі. За словами президента, іранська сторона шукає ринки збуту своїх енергоносіїв і готова це робити зі знижкою для його держави.

Президент Білорусі також зазначив, що з огляду на скорочення обсягів постачання російської нафти він доручив уряду негайно знайти альтернативи, якою і стала домовленість про постачання нафти танкером через порт Одеси. "Ми починаємо через Україну на Мозир поставки нафти для переробки", - сказав Лукашенко.

Лукашенко дав вказівку уряду відновити вивчення проекту балтійського трубопроводу і завершити модернізацію нафтопереробного заводу на півночі країни в Новополоцьку. Нагадаємо, в останні місяці Білорусі не вдається домовитися з Росією про тарифи на транзит нафти. У зв'язку з цим Олександр Лукашенко заявив про готовність до діалогу з сусідами, включаючи Європейський союз, а також зі Сполученими Штатами.

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...