Сльози Газпрому: США почали поставки свого сланцевого газу до Європи

Америка вже постачає нафту в Панаму, Китай і Європу. А тепер на європейському континенті з'явиться ще й американський газ.

Танкер зі сланцевим газом. Фото: vestifinance.ru.

ЄС почав купувати сланцевий газ в США. Швейцарський трейдер Ineos Group Holdings очікує перший танкер з паливом вже 23 березня. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

Оскільки котирування вартості природного газу прив'язані до ціни на нафту, то останнім часом закупівлі цієї сировини стали вигідні навіть з урахуванням транспортування через океан. Газ, який буде поставлений в Європу, здобутий на сланцевому родовищі в західній Пенсільванії.

Протягом сорока років експорт газу з США був під забороною, і лише недавно конгрес дозволив продавати паливо за кордон. Америка вже постачає нафту в Панаму, Китай і Європу. А тепер на європейському континенті з'явиться ще й американський газ.

Етан, який поставляють, вважається одним з найгірших на ринку, оскільки він використовується лише в хімічній промисловості. З огляду на обмежений попит, Європа виявилася єдиною альтернативою для продажу цієї сировини. Перше судно з етаном вийшло з порту Філадельфії 9 березня. За запевненням швейцарської компанії-імпортера, вона має намір нарощувати закупівлі сировини, і до 2020 року збільшити їх до 8 танкерів на місяць.

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...