Справа "Тедіса": Тютюновий монополіст програв апеляцію Антимонопольному комітету та мусить сплатити сотні мільйонів штрафу

Підстав на скасування цього рішення немає, воно ухвалене з урахуванням усіх норм матеріального та процесуального права.

Ілюстрація:Голос Столицы

Монополіст у сфері дистрибуції тютюнових виробів компанія "Тедіс" програла апеляцію Антимонопольному комітету України і змушена буде сплатити штраф у розмірі 431 мільйон гривень.Про це повідомили у прес-службі АМКУ, зазначають Патріоти України.

"Сьогодні, 09.02.2018 року Київський апеляційний господарський суд залишив апеляційну скаргу ТОВ «Тедіс Україна» щодо рішення Антимонопольного комітету України від 16.12.2016 № 551-р (зловживання ТОВ «Тедіс Україна» монопольним становищем на загальнодержавному ринку дистрибуції сигарет; накладення на останнього штрафів у сумі 429 306 740 грн. та 1 892 710 грн. та накладення зобов’язань) без задоволення", - йдеться у рішенні.

Зазначається, що підстав на скасування цього рішення немає, воно ухвалене з урахуванням усіх норм матеріального та процесуального права.

Голова АМКУ Юрій Терентьєв на своїй сторінці у Facebook назвав таке рішення перемогою.

"Щойно апеляційний господарський суд прийняв рішення на користь АМКУ в справі по зловживанню монопольним становищем ТЕДІС (Мегаполіс) та накладенню штрафа 431 млн грн", - написав він.

Слід нагадати, що 31 березня 2017 року правоохоронці повідомили про викриття схеми компанії "Тедіс Україна" (раніше "Мегаполіс Україна"), за якою сигаретний монополіст із Росії Ігор Кесаєв протягом 5 років ухилявся від сплати податків та незаконно виводив мільярди гривень за кордон, у тому числі для фінансування тероризму на Донбасі.

Вже 5 травня 2017 року Печерський районний суд Києва скасував арешт рахунків монополіста на ринку дистрибуції сигарет "Тедіс Україна" (раніше – "Мегаполіс-Україна") у "Приватбанку" і "Райффайзен Банку Аваль".

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...