Стало відомо, хто став основним покупцем української "дочки" "Сбербанку РФ"

Мажоритарним акціонером нового консорціуму став громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв, син голови ради директорів "Роснафти" Михайла Гуцерієва.

В Україні "Сбербанк Росії" придбав громадянин Великобританії. Ілюстрація:Корреспондент

Основним акціонером консорціуму, який придбав українську "дочку" "Сбербанку" є громадянин Великобританії, син голови ради директорів "Роснафти" Михайла Гуцерієва Саїд. Про це пише ТАСС, інформують Патріоти України.

"Мажоритарним акціонером нового консорціуму став громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв і належить йому білоруська компанія. Ця угода дозволить запропонувати українським клієнтам обслуговування, побудоване на європейських принципах якості, прозорості та доступності, зберігши технологічний рівень банку, створений Сбербанком Росії", - повідомили в латвійському Norvik Banka.

Відзначається, що керівництво AS Norvik Banka також планує вжити низку дій щодо скорочення присутності на російському банківському ринку.

Нагадаємо, що 16 березня президент Петро Порошенко ввів в дію рішення РНБО про санкції щодо банків з російським капіталом.

Санкції терміном на один рік будуть застосовані до публічного акціонерного товариства "Сбербанк", ВАТ "Віесте Банк", ВАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ВАТ "ВТБ БАНК", ВАТ "БМ БАНК" в частині запобігання виведенню капіталів зазначеними юридичними особами за межі України на користь пов'язаних з ними осіб.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...