Стало відомо, коли і на скільки піднімуть зарплати вчителям в Україні

Глава уряду зазначив, що це вже друга хвиля збільшення зарплат. В абсолютних цифрах показник зарплат складе 6,5 - 8,5 тис. грн на місяць в залежності від категорії.
Ілюстрація: fakty.ictv.ua

В Україні зарплати вчителів з січня 2018 зростуть в середньому на 1,5 тисячі гривень. Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив в ході засідання уряду, повідомляють Патріоти України.

"Уже з січня ми підвищимо заробітну плату українському вчителю. Цього року український вчитель отримає в середньому ще плюс 1,5 тис. грн", - заявив Гройсман.

Також Гройсман дав доручення відпрацювати питання підвищення заробітної плати вчителям, педагогам, тренерам, які працюють в сфері позашкільної освіти (музичні школи, ДЮСШ тощо).

Крім того, прем'єр звернув увагу і на необхідність роботи з місцевою владою щодо підвищення зарплат викладачам, які фінансуються по лінії місцевих бюджетів.

"Це питання дуже важливе. Просив би пропрацювати необхідні рішення, щоб ситуація на місцях була врегульована", - резюмував Гройсман.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...