Стало відомо, скільки за рік витратили на забезпечення діяльності Порошенка та його Адміністрації

Найбільші статті витрат - на забезпечення діяльності Президента, Адміністрації й інших допоміжних органів.

Адміністрація президента України. Фото: president.gov.ua.

Витрати на обслуговування й організаційне, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності Президента Петра Порошенка й Адміністрації Президента становили 802 млн 328 тис. гривень бюджетних коштів в 2017 році. Про це йдеться у відповіді Державного управління справами на запит Українських Новин, передають Патріоти України.

Найбільші статті витрат - на забезпечення діяльності Президента, Адміністрації й інших допоміжних органів (237,4 млн гривень) і на забезпечення функціонування державного авіаційного підприємства "Україна" для перевезення вищих посадових осіб держави й очолюваних ними офіційних делегацій (222,8 млн гривень).

В 126,5 млн гривень обійшлося забезпечення послугами автомобільного й водного транспорту Порошенка, Адміністрації, керівників інших державних органів, в 81,2 млн гривень - забезпечення функціонування державних резиденцій, утримання адміністративних і господарських об'єктів.

34,3 млн гривень було витрачено на здійснення закордонних візитів Порошенка, ще 7 млн - на їх підготовку, 2,5 млн - на відрядження співробітників Адміністрації й Держуправління справами.

13,9 млн гривень було витрачено на проведення офіційних заходів за участю Порошенка, 7,3 млн гривень - на перевезення авіарейсами голови Верховної Ради Андрія Парубія, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана й очолюваних ними офіційних делегацій, 5,7 млн гривень - на авіаперевезення по Україні делегацій на чолі з Порошенком.

На проект з облаштування приміщень для представництва НАТО в Україні було витрачено 12 млн гривень, на проведення представницьких заходів - 10,3 млн гривень. Витрати на інші статті програми із забезпечення діяльності Президента й Адміністрації становили менше, ніж 5 млн гривень.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...