Сигнал ринку дано - рятуйся хто може: Авторитетні аналітики США прогнозують в 2016 році нафту по $ 20 за барель

Одним з ключових факторів обвалу цін на нафту експерти називають вихід Ірану на світовий ринок цього ресурсу.

Ілюстрація:www.wsj.com

Goldman Sachs прогнозує, що в 2016 році світові ціни на нафту впадуть до рівня $ 20 на фоні надлишку нафти на ринку. Про це повідомляє телеканал CNBC з посиланням на доповідь інвестбанку, зазначають Патріоти України.

Одним із ключових факторів Goldman Sachs називає вихід Ірану на світовий ринок нафти, через який сукупний рівень видобутку ОПЕК перевищить 32 млн барелів на добу.

При цьому інвестбанк переконаний, що, опустившись до рівня $ 20, з ринку швидко почнуть зникати сланцеві виробники, в результаті чого обсяг видобутку, як і кількість бурових установок в США, почне різко знижуватися, а компанії не зможуть дозволити собі витрати на геологічну розвідку та інвестиції в нові родовища, що в кінцевому підсумку може призвести до подальшого зниження виробництва та зростання цін.

"Зниження цін на нафту після засідання ОПЕК прискориться у зв'язку з відсутністю єдиної позиції у картелі. Зустріч ОПЕК тільки підтвердила нашу думку про те, що не в інтересах ОПЕК намагатися балансувати нафтовий ринок", - наголошується в доповіді.

При цьому раніше в Goldman Sachs вже передбачали новий обвал цін на нафту, проте попередній прогноз не був настільки точним.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...