Так от чого у них все падає! "Роскосмос" звинуватив у невиконанні своїх планів Україну та Ілона Маска

За планом Роскосмос повинен був запустити 25 апаратів, а за фактом запустив тільки 17 (без урахування чотирьох запусків військового призначення).

Навіть дивно, що "Роскосмос" не звинуватив в своїх невдачах і самого Бога. Ілюстрація: Getty Images.

Частка російського експорту ракетно-космічної техніки мала за підсумками 2017 року становити 24,5% від світового, але по факту цей показник склав 8,5% (за підсумками 2016 року - 8,8%). Про це йдеться в звіті про діяльність держкорпорації Роскосмос за 2017 рік, передають Патріоти України.

Роскосмос пояснює такий низький показник санкціями, а також падінням курсу рубля, через що не вдалося оснастити техніку "високоякісною імпортною апаратурою". Проблеми із засобами виведення пов'язані з конкуренцією з боку приватних американських космічних компаній, перш за все SpaceX, які пропонують «демпінгові ціни» на космічні запуски.
Частка виробництва ракетно-космічної техніки в Росії від глобального обсягу склала 7,1% при плані 7,7%. Корпорація пояснила це скороченням бюджетного фінансування. За планом Роскосмос повинен був запустити 25 апаратів, а за фактом запустив тільки 17 (без урахування чотирьох запусків військового призначення).
У трьох випадках невдачі пояснюються тим, що українські виробники не поставили комплектуючі або затримали виробництво ракети-носія. Зокрема, на рік був перенесений запуск супутника зв'язку Гонець-М через те, що Україна не поставила комплектуючі для розгінного блоку Бриз-КМ. З цієї ж причини на 2018 рік був пересунутий і запуск одного з двох пристроїв дистанційного зондування Землі Sentinel-3B (цей супутник в результаті був запущений в кінці квітня). Також був зірваний запуск українського супутника Либідь. У звіті йдеться, що це сталося "у зв'язку з затримкою виготовлення ракети-носія українського виробництва".

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...