Тарифне "щастя": За що українцям доведеться платити вдвічі дорожче

Тепер населенню мають намір підвищити тарифи за вивезення твердих побутових відходів.

Витрати на вивезення ТПВ можуть зрости більш, ніж удвічі. Ілюстрація:Нова Доба

У Державному агентстві з питань енергоефективності та енергозбереження виступили з пропозицією підвищити тариф для населення на вивезення сміття більше, ніж в два рази. Про це стало відомо із заяви глави відомства Сергія Савчука, передають Патріоти України з посиланням на Facenews.

"На сьогодні на одну сім'ю вартість послуги з вивезення твердих побутових відходів становить 31 гривню. Якщо ми хочемо підвищити вартість до 440 гривень за тонну, то потенційне збільшення для домогосподарств складе з 31 до 65 гривень", - зазначив Савчук.

Він додав, що плата за вивезення сміття потрапляє під субсидію. Крім того, за його словами, відходи вигідно везти на полігони через найнижчий податок.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...