Те, за що розстрілюють в нормальних державах, що воюють: Bloomberg назвав, що заважає Україні залучити потужні інвестиції

Інвестори бачать три головні проблеми України: корупція, корупція і корупція, наголосив радник прем'єр-міністра з питань інвестицій та колишній керуючий партнер компанії CMS Cameron McKenna Даніель Білак.

Інвестори бояться заходити в Україну через високий рівень корупції. Ілюстрація:http://finforum.org/

Війна на Донбасі, яка триває вже три роки, загрозливо нависає над зусиллями України змінити свою пострадянську економіку. Але коли мова йде про інвестиції, бойові дії все ж виявляються не найбільшою проблемою. Про це пише бізнес-видання Bloomberg, передають Патріоти України.

"Інвестори бачать три головні проблеми України: корупція, корупція і корупція", - говорить радник прем'єр-міністра з питань інвестицій та колишній керуючий партнер компанії CMS Cameron McKenna Даніель Білак.

Він додав, що Україні потрібно змінити уявлення про себе за допомогою "історій успіху", а не новин про "постійний конфлікт і хабарництво". Видання зазначає, що Україна досягла певних успіхів у банківському та енергетичному секторах. Але прогрес в приборканні корупції не великий. І через це Київ не може отримати черговий транш допомоги від МВФ.

Чиновники навіть зі старого проросійського режиму, який був повалений в 2014 році, уникли відповідальності. Україна піднялася лише на дві сходинки в щорічному рейтингу корупції від Ammnesty International. Тепер вона на 131 місці поруч з Росією. Її інший сусід - Польща - на 29-му.

Уряд хоче залучити 4,5 мільярда доларів прямих іноземний інвестицій в цьому році. Це приблизно на мільярд більше, ніж в минулому. Білак каже, що більшість інвесторів скаржаться на українську податкову. Але на горизонті очікуються і позитивні новини. Зокрема, Нацбанк планує послабити державний контроль валют, введений після революції. Це дозволить легше отримувати дивіденди від інвестицій.

Український експорт металів серйозно скоротився за останні три роки через війну на Сході України, оскільки більшість металургійних заводів розташовані там. Однак, аграрний сектор і галузь інноваційних технологій збільшили свої доходи. Білак вважає, що саме ці сектори можуть допомогти Україні залучити необхідні інвестиції з-за кордону.

"Стратегія України повинна бути зосередженою на двох її найбільших активах і двигунах: мізки і зерно", - вважає радник голови уряду.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Бавовна" дала свій ефект: Куйбишевський НПЗ повністю зупинився після удару дронів

четвер, 28 березень 2024, 14:29

Російський Куйбишевський нафтопереробний завод від міста Самара на Волзі зупинив все виробництво через проблеми, заподіяні атакою українського безпілотника минулого тижня, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Раніше на цьому тижні джере...