Тепер все можна? Екс-міністр Януковича захоплює провідний порт України

Ще у березні 2018 року з'явилася інформація про можливе будівництво структурами Миколи Злочевського нафтоперевалочного комплексу в порту "Южний".
Микола Злочевський. Фото: Економічна правда.

Колишній міністр екології в уряді часів Віктора Януковича Микола Злочевський переоформляє права на раніше придбані його структурами земельні ділянки навколо причалу №38 в морському порту "Южний". Про це свідчать матеріали Антимонопольного комітету, повідомляють Патріоти України.

В АМКУ надійшло звернення від однієї з основних компаній Злочевського Brociti Investments Limited про намір придбати контроль над іншою кіпрською компанією - Serfilana Commercial LTD. Це питання було винесено на розгляд комітету 24 січня.

На Brociti Investments Limited зареєстрований основний бізнес Злочевського - газовидобувна компанія Burisma. Serfilana Commercial LTD станом на січень 2019 р володіє 4 українськими компаніями - ТОВ "Компанія Агростиль", "Компанія Техагро", "Техагро-Інвест" і "Інвестиційна компанія Агропром". Це 4 з 5 структур з оточення Злочевського, які влітку 2014 р придбали / взяли в оренду 80 га землі навколо причалу №38 морпорту "Южний" під розміщення споруд "морського транспорту".

Serfilana Commercial оформила контроль над цими компаніями два місяці тому - в листопаді 2018 р. У березні 2018 року з'явилася інформація про можливе будівництво структурами Миколи Злочевського нафтоперевалочного комплексу в порту "Южний". У прес-службі Адміністрації морських портів України тоді підтвердили, що причал №38 придатний для облаштування нафтотерміналу.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...