Тікай, Ромцю! Тікай!: Завбачливий російський олігарх продав свій бізнес в Україні

Роман Абрамович вирішив не ризикувати, а отримати за свій рудник у Кривому Розі $110 млн.
Роман Абрамович. Фото: Peoples.ru.

Група Evraz Романа Абрамовича підписала угоду про продаж рудника ПрАТ «Євраз-Суха Балка» (Кривий Ріг) структурі DCH Group українського бізнесмена Олександра Ярославського за $ 110 млн без урахування боргу, йдеться в повідомленні продавця в п'ятницю. Новину передають Патріоти України.

«Компанія Berklemond Investments LTD, що входить до групи DCH Ярославського, придбала «Євраз-Суха Балка». Сума угоди склала $ 110 млн, що можна порівняти з рівнем оборотного капіталу і боргу залізорудного підприємства», - підтверджує цю інформацію DCH в своєму повідомленні.

Відповідно до прес-релізу групи «Євраз», 100% дочірня компанія Evraz Group S.A підписала угоду про продаж Kadish Limited (головна компанія для «Євраз Суха Балка») компанії Berklemond Investments Ltd. Сума буде виплачена кількома траншами: $ 25 млн Evraz отримає після підписання угоди про продаж, залишок - до 31 грудня 2017 року. Отримані кошти будуть спрямовані на загальнокорпоративні цілі, включаючи погашення заборгованості компанії.
«Євраз-Суха Балка» спеціалізується на видобутку підземним способом і виробництві товарної залізної руди, до якої відносять агломераційну руду (вміст заліза 56-60%) і доменну руду (47% - 50%). До складу рудника входять шахти «Ювілейна» і ім. Фрунзе.
Потужність рудника становить близько 3,1 млн тонн товарної руди на рік. Виручка підприємства в 2016 році склала $ 145 млн, EBITDA - $ 26 млн. У минулому році компанією було реалізовано понад 2,5 млн тонн аглоруди. Шахтарі ПрАТ «Євраз-Суха Балка» в середині травня проводили страйк, вимагаючи підвищення зарплати. Адміністрація рудника домовилася з ними про підвищення з 1 червня зарплати на 20%.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...