Ціна - нижче нуля доларів: В окремих районах США за придбану нафту вже вимагають доплату

Нафта North Dakota Sour має високий вміст сірки і вимагає для переробки спеціальне обладнання, через що вона часто і коштує дешевше від якісніших марок. Однак на фоні світових тенденцій здешевлення "чорного золота" зниження ціни на Brent теж неминуче.

Ілюстрація:businessua.com

Покупці нафти у компанії Flint Hills Resources з Північної Дакоти вимагають від виробника доплати за те, щоб забрати паливо. Таким чином ціна цієї марки низькоякісної нафти North Dakota Sour опустилася нижче нуля доларів за барель. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України з посиланням на Новое время.

Так, за вивезення палива клієнти FHR вимагають доплати у розмірі по $0,50/барель.

Однією з причин є відсутність нафтопроводу і необхідність використовувати дорогий транспорт. При цьому в січні 2015 року нафта цієї марки подешевшала до $13,50, тоді як у січні 2014 року вона коштувала $47,60.

Варто відзначити, що нафта North Dakota Sour має високий вміст сірки і вимагає для переробки спеціальне обладнання, через що вона часто і коштує дешевше більш якісних марок.

В Україні подовжили пільгову ціну на електроенергію для населення: Стало відомо, на який термін

субота, 27 квітень 2024, 11:56

Кабінет Міністрів України подовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. Попередній термін закінчується 30 квітня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, передають Патріоти України. За словами Шмига...

Готуватися до гіршого? У Раді заявили, що відключень світла в Україні не уникнути

субота, 27 квітень 2024, 11:49

Росія ракетними ударами по український енергосистемі вивела з ладу 6000 МВт, а це означає, що в Україні доведеться повертатись до графіків обмеження електропостачання. Про це в етері "Еспресо" заявив народний депутат України Олексій Кучеренко, передают...