Ціни на нафту в найближчі дні обвалять видобувники сланцевої нафти, - Bloomberg

Якщо американські виробники сланцевої нафти знову вийдуть на ринок, ціни готові будуть впасти.

Сланцева нафта. Фото: ipress.ua.

Ціни на нафту, які піднялися до $ 40 за барель, незабаром упруться в стелю, а відновлення ринку нафти припиниться. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на zptown.zp.ua.

Аналітики попереджають: підвищувальний тренд може незабаром припинитися, як це вже сталося в минулому році. «Якщо ціни продовжать рости, американські сланцеві виробники будуть оперативно реагувати на цю тенденцію», - попереджає в інтерв'ю Bloomberg TV віце-президент консалтингової фірми IHS Energy Джеймі Вебстер. Скорочення видобутку в США - ключова умова для балансування попиту і пропозиції, тобто, якщо американські виробники сланцевої нафти знову вийдуть на ринок, ціни готові будуть впасти, вважає аналітик.

Видобуток нафти в США скоротився на 5,5% з минулого літа, але зменшення накопичених запасів сировини ледь почалося, відзначав Goldman Sachs. Банк, що попереджав про те, що нафта подешевшає до $ 20-30 за барель, вважає, що котирування повинні залишатися на низькому рівні до тих пір, поки у виробників не вичерпаються резерви капіталу. В іншому випадку видобуток не буде скорочено настільки, щоб допомогти ліквідувати сформовану на ринку надмірну пропозицію. «Передчасне цінове ралі до того, як на ринку виникне дефіцит, не принесе ніякої користі», - зазначав в огляді Джефрі Каррі, глава напрямку «дослідження товарних ринків» нью-йоркського підрозділу Goldman Sachs.

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших країнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...