Тугіше затягнути "богатирські пояси": Медведєв хоче продовжити продуктове ембарго до 2018 року

"Буде підготовлено звернення до президента і постанова уряду, яка оформляє необхідне рішення" - запевнив російський прем'єр.

Дмитро Медведєв. Фото:so-l.ru

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв дав доручення підготувати проекти документів про продовження заборони на імпорт продуктів з деяких країн, які ввели економічні санкції проти Росії у зв'язку з анексією Криму і конфліктом на південному сході України. Планується, що відповідні заходи будуть тривати не рік, а до кінця 2017 року. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Російську службу ВВС.

"Буде підготовлено звернення до президента і постанова уряду, яка оформляє необхідне рішення. Тому ті, хто займається сільськогосподарським бізнесом, отримають більш тривалий, далекий горизонт планування інвестицій, про що неодноразово просили аграрні компанії", - розповів Медведєв на зустрічі з бюро правління Російського союзу промисловців та підприємців.

Як відомо, раніше про продовження економічних санкцій проти Росії заявив британський прем'єр Девід Кемерон. За його словами, між учасниками саміту "великої сімки" в Японії була досягнута домовленість про те, що в червні санкції будуть продовжені, але на який термін - поки невідомо.

Також слід згадати, що санкції щодо Росії були введені у зв'язку з анексією Криму і конфліктом на південному сході України, участь в якому Москва постійно заперечує. Водночас, у відповідь на західні санкції Росія ввела власні обмеження.

Продовольче ембарго в країні діє з 7 серпня 2014 року. Воно поширюється на продукти зі США, Євросоюзу, Австралії, Норвегії та Канади.

2015 року ембарго продовжили до 5-го серпня 2016 року. З 13 серпня 2015 року у список цих країн включені Албанія, Чорногорія, Ісландія, Ліхтенштейн, після того як вони приєдналися до антиросійських санкцій. З першого січня 2016 року до цього списку увійшла також і Україна.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...