Туреччина модернізує свої танки за допомогою України

Турецький ринок зараз відкриває для українців великі перспективи, в силу складних політичних відносин Анкари як з ЄС і США, так і з РФ, яка не постачає Туреччині свої комплекси.

Україна модернізуватиме турецькі танки. Ілюстрація: Військовий навігатор України.

На даний момент комплекси активного захисту «Заслон» і «Шершень» знаходяться на завершальній стадії запуску в серійне виробництво на потужностях державного підприємства Машинобудівна фірма «Артем», де зараз налаштовується технологічна лінія, – повідомив в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» директор державного підприємства «Базовий центр критичних технологій «Мікротек» Сергій Швидкой. Патріоти України, із посиланням на opk.com.ua, пропонують вам дізнатися про перспективи цих розробок.

– Там будуть збирати модулі, в той час як вся електроніка – радіолокаційний датчик і т.д. – збирається на виробництві «Міркотека». Таким чином, ми співпрацюємо з «Укроборонпромом» в якості генерального розробника, у нас ліцензійний договір, ми ведемо техсупровід, отримуємо роялті. Восени 2017 го року, в ході виставки «Зброя та безпека 2017», був підписаний перший експортний контракт з турецькою фірмою Aselsan. Турецький ринок зараз відкриває для нас великі перспективи, в силу складних політичних відносин Анкари як з ЄС і США, так і з РФ, яка не постачає Туреччині свої комплекси, – повідомив агентству Швидкой.

– Нові модулі можна встановлювати на всю машину в кількості шести штук, на відміну від колишнього варіанта, коли йшов один модуль на один борт – танк або БМП. Раніше була проблема одночасного спрацьовування декількох модулів, яка тепер усунена. Новий комплекс активного захисту універсальний, підходить як для танків, так і для легкої бронетехніки. Змінюється тільки активний заряд, який слабкіший на легкій техніці, щоб уникнути пошкодження самого борта. Також запроваджено нову радіолокаційну систему виявлення, яка не конфліктує з іншими локаторами. Все це входить в комплекси, які будуть поставлятися за контрактами в Туреччину, в рамках модернізації танка М60-А3 Sabra. Перші поставки намічені на кінець березня-початок квітня, – підвів підсумок директор ДП «БЦКТ «МІКРОТЕК».

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...