Тим, хто хоче розрахуватися по 5 грн. за долар: Президент прийняв рішення по валютних кредитах

Петро Порошенко зазначив, що банківська система може дуже постраждати, якщо прийняти зручне для більшості громадян рішення.

Петро Порошенко. Фото: kyrtag.kg.

Президент України Петро Порошенко застосував право вето до закону про реструктуризацію валютних кредитів і запропонував відхилити його. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради, передають Патріоти України.

"За даними НБУ, станом на сьогодні фізичним особам-резидентам України надано кредитів в іноземній валюті на суму 4,28 млрд. дол. Сума всіх іпотечних кредитів становить 2,16 млрд. дол. Конвертація валютних кредитів за курсом 5,05 грн за 1 дол., тобто за курсом, який був на момент укладення переважної більшості кредитних договорів, завдасть банківській системі збиток на суму більше 76 млрд грн", - аргументував Порошенко прийняте рішення.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...