У 2017 році перед Україною постане дві основні загрози - шведський економіст

Найбільшою загрозою для України Андерс Аслунд назвав новообраного президента США Трампа.

Андерс Аслунд. Фото:http://zamkova.info/Найбільшою загрозою для України може стати новообраний президент США Дональд Трамп. Про це пише в своїй статті відомий шведський економіст Андерс Аслунд, передають Патріоти України з посиланням на Новое время.

"Найбільшою загрозою для України в найближчому майбутньому буде новообраний президент США Дональд Трамп, який, судячи з усього, прагне максимально швидко укласти угоду з російським президентом Володимиром Путіним. Жертвою, швидше за все, виявиться Україна", - вважає експерт.

Ще однією загрозою з боку Росії Аслунд називає стокгольмський арбітраж між "Нафтогазом" і "Газпромом".

""Нафтогаз" подав позов на 28 млрд доларів, а Газпром - на 39. Це стане найбільшим міжнародним арбітражем в історії. Рішення повинно бути прийнято в другому кварталі цього року, на його виконання, напевно, підуть роки," - пише автор.

За його словами, раніше іноземні інвестиції становили близько 4% українського ВВП, але через російську агресію цей показник тримається на нулі. При цьому Аслунд додає, що в 2017 році очікується мінімальне пожвавлення.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...