У Bloomberg підрахували, на скільки скоротилися статки російських мільярдерів від початку року

Найбільше за усіх постраждав наближений до Путіна Олег Дерипаска.

Ілюстрація:УНІАН

Сукупні статки 25 найбагатших росіян в січні-квітні 2018 року скоротилися на $2,4 млрд. Про це свідчать дані індексу BloombergBillionairesIndex (BBI), опублікованого агентством Bloomberg, зазначають Патріоти України.

Згідно з індексом, сильніше за всіх скоротився статок Олега Дерипаски - на $4,01 млрд, до $4,65 млрд.

Найбільше за той же період збільшилися статки глави компаній "Лукойл" Вагіта Алекперова - на $ 1,87 млрд, до $ 14,5 млрд (8-е місце в рейтингу).

Індекс розраховується на основі вартості акцій і даних звітностей компаній, в яких мільярдери мають частки. За деякими компаніями розрахунок здійснюється виходячи зі співвідношення капіталізації компанії до EBITDA або ціни акції до прибутку на акцію.

Як відомо, США 6 квітня оприлюднили список російських бізнесменів, офіційних осіб і компаній, щодо яких вводяться санкції за втручання в президентські вибори в США, агресію проти України та отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля в британському Солсбері.

У список підсанкційних юридичних осіб увійшли одне з найбільших бурових підприємств Росії "Газпром буріння", російський експортний монополіст зброї "Рособоронекспорт", NPV Engineering, "Ренова", РУСАЛ і EN + Олега Дерипаски, а також спеціалізований банк для фінансування військових потреб РФ - "Російська фінансова корпорація ", автомобільна компанія ГАЗ.

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...

"Відрізає гілку, на якій сидить": Китай фінансує атаки хуситів на судна у Червоному морі, - Politico

четвер, 28 березень 2024, 14:49

Китай мимоволі допомагає Ірану перекрити судноплавство в Червоному морі, завдаючи шкоди світовим торговельним потокам і ущемляючи при цьому власні інтереси Пекіна, стверджують представники західних спецслужб, передають Патріоти України з посиланням на...