У Франції почалися масові протести: десятки постраждалих, сотня затриманих (фото)

По всій країні на вулиці вийшли 500 тисяч людей з семи різних рухів проти реформи трудового законодавства.

Францію охопили масові заворушення: десятки постраждалих, сотня затриманих. Фото: Le Figaro.

У Франції 28 квітня під час сутичок у масштабних протестах постраждали не менше 24 поліцейських - троє перебувають у важкому стані. Багатотисячні протести пройшли в Парижі, Нанті, Гаврі, Ліоні, Марселі, Бордо, Ренні, Руані, Тулузі, Греноблі, Туре, Байонна, Страсбурзі і Орлеані, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як зазначається, поліцейські застосували гранати зі сльозогінним газом, а також затримали 120 активістів.

За даними організаторів, по всій країні на вулиці вийшли 500 тисяч людей з семи різних рухів, але за даними поліцейських їх близько 170 тисяч.

Нагадаємо, новий законопроект, проти якого протестують французи, дає можливість роботодавцям збільшувати кількість робочих годин і домовлятися про оплату понаднормових безпосередньо зі співробітниками, минаючи профспілки. Також реформа передбачає спрощення процедури звільнення працівників.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...