У Гонтарєвої дозволили українцям інвестувати кошти за кордоном без ліцензій НБУ

Регулятор відзначає, що можливість проведення операцій по розміщенню коштів на зарубіжних рахунках без індивідуальних ліцензій не звільняє фізосіб від обов'язку декларувати доходи та сплачувати податки з них в Україні відповідно до законодавства України.

Національний банк України. Ілюстрація:uspp.ua

Громадяни України зможуть розміщувати на закордонних рахунках іноземну валюту з джерелом походження за межами України без індивідуальних ліцензій Національного банку України (НБУ). Про це регулятор повідомляє на своїй сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

"Наприклад, без ліцензій НБУ українці зможуть розміщувати на зарубіжних рахунках кошти, отримані ними за межами України як заробітна плата, стипендії, пенсії, аліменти, дивіденди тощо", - уточнює Нацбанк.

Також фізичні особи зможуть без індивідуальних ліцензій здійснювати інвестиції за кордоном за рахунок коштів, що знаходяться за межами України. Наприклад, проводити інвестування з зарубіжних рахунків, реінвестувати кошти за межами України, торгувати фінансовими інструментами на іноземних біржах.

"У той же час фізичні особи, як і раніше, повинні мати індивідуальні ліцензії НБУ для здійснення переказу коштів з України з метою їх інвестування або розміщення на зарубіжних рахунках", - нагадує Нацбанк.

Регулятор відзначає, що можливість проведення ряду операцій по розміщенню коштів на зарубіжних рахунках без індивідуальних ліцензій не звільняє фізосіб від обов'язку декларувати доходи та сплачувати податки з них в Україні відповідно до національного законодавства.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...