У Єврокомісії розповіли, як санкції проти РФ вливають на економіку ЄС

Вплив санкцій, запроваджених проти Росії у відповідь на її агресію в Україні, щодо економіки європейських країн є мінімальним.

Ілюстрація:Facenews

Запроваджені Євросоюзом економічні секторальні санкції щодо Росії у відповідь на агресію проти України надають мінімальний вплив на економіку самого блоку європейських країн. Про це заявила представник Єврокомісії Майя Косьянчич, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Щодо конкретного впливу я можу сказати, що він є мінімальним на економіки країн-членів", - підкреслила представник Єврокомісії.

Відносно Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу. Першими були введені індивідуальні санкції проти громадян Росії і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції діють до 15 березня 2017 року.

Термін дії економічних секторальних санкцій проти Росії завершується 31 липня 2017 року. Термін дії торгових і інвестиційних санкцій проти Криму закінчується 23 червня 2017 року.

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...

Росія атакувала енергооб’єкти у шести областях України - ввечері можливі обмеження споживання

середа, 8 травень 2024, 10:30

Ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у 6 областях. У вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України. "Ворог масовано атакував об’єкти генерації та пере...