У Кабміні вже шукають способи утримати ціни на автогаз

Українські виробники скрапленого газу – "Укргазвидобування", "Укрнафта", "Укртатнафта" і приватні компанії - покривають не більше 20% потреб ринку.

Газ може знову подорожчати. Ілюстрація: Вісник Кременчука.

Віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку й торгівлі Степан Кубів доручив розібратись з різким підвищенням цін на скраплений газ. Про це він повідомляє у Facebook, передають Патріоти України.

"Чому зросли ціни на скраплений газ? Це питання доручив вивчити Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Державній регуляторній службі, Антимонопольному комітету, Державній фіскальній службі. За моїм дорученням вони мають проаналізувати ситуацію і невідкладно надати пропозиції щодо вирішення проблеми", - написав він.

Водночас у повідомленні Мінекономіки зазначається, що протягом останніх кількох тижнів в Україні подорожчав скраплений газ. Причина – дефіцит, який утворився через обмеження його поставок із Росії.

"Українські виробники скрапленого газу – "Укргазвидобування", "Укрнафта", "Укртатнафта" і приватні компанії - покривають не більше 20% потреб ринку. Решту Україна імпортує з Росії, Білорусі, Казахстану та інших країн. Обмеження з боку РФ призвели до зменшення імпорту скрапленого газу в Україну і, на жаль, його дефіциту. Це вплинуло на ціну", - таке пояснення експертів цитує прес-служба міністерства.

За інформацією відомства, його спеціалісти вже з’ясовують, що відбулося на ринку скрапленого газу. В тому числі розглядається можливість порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Про результати аналізу повідомлять згодом.

Як повідомлялося, за період з 22 по 23 серпня ціна автогазу у великих мережах АЗС в Києві зросла в середньому на 0,5-1 гривні за літр - до 16-16,5 гривні за літр. 18-21 серпня ціна скрапленого газу у великих мережах АЗС у Києві виросла в середньому на 1,5 гривні за літр - до 15 гривень за літр. Трейдери прогнозують, що автомобільний газ подорожчає до 17 гривень.

Тут безсила навіть кремлівська пропаганда: Економіст назвав показник, який свідчить про ефективність ударів БПЛА по НПЗ РФ

вівторок, 30 квітень 2024, 6:15

Росіяни заявляють про надшвидкі темпи ремонту пошкоджених НПЗ, але це може бути дезінформацією . Удари по російських нафтопереробних заводах (НПЗ) призвели до того, що моторне паливо на біржі подорожчало на 30%. Такі дані озвучив доктор економічних на...

Чи забиратимуть майно в ухилянтів - відповідь адвоката

вівторок, 30 квітень 2024, 0:30

Закон про мобілізацію набуває чинності 18 травня. Якщо військовозобов’язаний не оновив свої дані протягом 60 днів, то можуть бути застосовані санкції, передбачені законом: обмеження керуванням транспортом через звернення до суду, штраф. Про це розповів...