У Коломойського нові неприємності: МВФ зобов’язав Україну провести розслідування щодо виведення коштів з Приватбанку

До середини березня 2017 року НБУ залучить міжнародно визнану компанію для проведення економічного розслідування операцій ПриватБанку.

В Коломойського можуть бути неприємності? Фото: Znaj.ua.

До кінця серпня 2017 року, Україна має завершити розслідування щодо можливих фінансових злочинів у Приватбанку, скоєних починаючи з 2010 року до націоналізації банку. Про це йдеться в опублікованій на сайті партії "Батьківщина" версії Меморандуму України з МВФ, передають Патріоти України.

"Ми, як і раніше, повністю віддані дотриманню передової міжнародної практики та банківського законодавства й застосуванню всіх відповідних юридичних та комерційних важелів для забезпечення вчасного повернення вищезгаданих позик" - йдеться в Меморандумі.

У зв'язку з цим, до середини березня 2017 року НБУ залучить міжнародно визнану компанію для проведення економічного розслідування операцій ПриватБанку, щоб визначити, чи мали місце правопорушення або погана банківська практика в період з 2010 року до дати його націоналізації, з метою завершити це розслідування до кінця серпня 2017 року.

Нагадаємо у 2016 році Генеральна прокуратура звинуватила Приватбанк у розкраданні протягом 2014 року 19 млрд грн рефінансування НБУ. Нещодавно, на питання чи аналізували вже у "націоналізованому Привитбанку" ці операції, голова правління банку – Олександр Шлапак відповів, що нове правління розглядало випадки розкрадання.

"Для інформації:зараз усі ці кредити погашені. Тобто ці структури, яким видавалися позики, не мають жодних зобов'язань перед банком. Як це трапилося і чому? Це питання, на яке ми шукаємо відповідь. Паралельно відповідь шукає Генпрокуратура. Коли ми в цьому достеменно розберемося, я вам обіцяю, що ми обов'язково про це розповімо", - відповів Шлапак на запитання журналіста ЕП.

Як відомо, 21 грудня Приватбанк офіційно перейшов у державну власність. Нагадаємо, до націоналізації найбільшими акціонерами банку були Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський з частками по 45,3182%.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...