У квітні в Україні різко подорожчали овочі з борщового набору - Держкомстат

Причиною подорожчання овочів є сезонне скорочення їх запасів і проблеми з логістикою в зв'язку з несприятливими погодними умовами.

Овочі для борщу. Ілюстрація:https://www.slovoidilo.ua/

Ціни на овочі борщового набору - капусту, картоплю, моркву, буряк і цибулю - у квітні зросли на 78,3% в порівнянні з березнем. Про це повідомила прес-служба асоціації "Українська аграрна конфедерація" (УАК) з посиланням на дані Державної служби статистики, інформують Патріоти України.

Зокрема, капуста подорожчала майже в 2,5 рази (на 137,4%), морква - на 13,5%, цибуля - на 77,8%, буряк - на 44,9%, картопля - на 22,3% (до 7,78 грн / кг). В асоціації пояснили, що причиною подорожчання овочів є сезонне скорочення їх запасів і проблеми з логістикою в зв'язку з несприятливими погодними умовами.

У той же час в УАК зазначили, що навіть незважаючи на значний стрибок цін, деякі продукти як і раніше коштують дешевше в порівнянні з минулим роком. Так, в річному вираженні буряк подешевшав майже на 40%. Винятком є тільки картопля, ціна якої перевищує минулорічний показник на 47,3%.

Прес-служба зазначила, що після закінчення свят ціни на овочі почнуть знижуватися в зв'язку з пожвавленням імпортних поставок окремих видів продукції і збільшенням пропозиції овочів низької якості.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...