У Луценка повідомили, скільки державних коштів привласнили чиновники філії "Укрзалізниці"

Прокуратура Київщини встановила, що протягом 2015-2016 років службові особи регіональної філії ПАТ "Укрзалізниця", зловживаючи своїм службовим становищем привласнили державні кошти у сумі майже 50 млн гривень.

Ілюстрація:http://gordonua.com/

Прокуратурою Київської області виявлено факт привласнення державних коштів в особливо великих розмірах службовими особами регіональної філії ПАТ "Укрзалізниця". Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ, передають Патріоти України.

"За процесуального керівництва прокуратури Київської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України", - повідомляє прес-служба.

"Установлено, що протягом 2015-2016 років службові особи регіональної філії ПАТ "Укрзалізниця" діючи всупереч інтересам служби, зловживаючи своїм службовим становищем, перебуваючи у змові з керівництвом низки фіктивних приватних підприємств, привласнили державні кошти у сумі майже 50 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

На підставі ухвали суду 9 лютого працівниками прокуратури Київської області спільно зі співробітниками СБУ проведено 5 санкціонованих обшуків у Харкові.

Згідно з повідомленням, у ході проведення слідчих дій правоохоронними органами виявлено та вилучено документи і комп’ютерну техніку, які підтверджують здійснення незаконних операцій з метою привласнення державних коштів.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...