У Світовому банку спрогнозували прискорення інфляції в Україні та назвали його причину

Прискорення інфляції, на думку експертів банку, буде пов'язано з підвищенням мінімальної заробітної плати.

Світовий банк спрогнозував вищий рівень інфляції в Україні. Ілюстрація:Еспресо.TV

У 2017 році інфляція в Україні може скласти 10%. Такий прогноз дав Світовий банк, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Світовий банк підвищив прогноз по інфляції в Україні на 2017 рік до 10% з 8,5%, прогнозованих раніше", - повідомила провідний економіст представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Анастасія Головач.

Вона зазначила, що прискорення інфляції, на думку експертів банку, буде пов'язано з підвищенням мінімальної заробітної плати.

У той же час прогноз зростання валового внутрішнього продукту України на 2017 рік залишився незмінним - 2%. При цьому наголошується, що у нашої країни є можливість поліпшити ці показники.

"У разі прискорення реформ в наступні два роки зростання складе по 4%", - сказала Головач.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...