Удар по "скрепах": ЄС услід за США відмовилися купувати цінні папери з Росії

Європейські кредитні організації не хочуть викликати невдоволення у влади США, які можуть покарати банки ЄС мільярдними штрафами за порушення режиму санкцій.

Великі європейські банки відмовляються від розміщення російських держоблігацій. Ілюстрація:zaxid.net

В ЄС слідом за США відмовилися купувати цінні папери з Росії, таким чином фактично заблокувавши розміщення російських держоблігацій. Великі європейські банки, такі як BNP Paribas, Credit Suisse Group AG, Deutsche Bank AG, HSBC і UBS Group AG, прийняли рішення відмовитися від розміщення російських держоблігацій. Про це повідомила в середу газета The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела, передають Патріоти України.

Відповідне рішення було прийнято після рекомендацій з боку керівництва Євросоюзу. Відзначається, що Брюссель не забороняє банкам брати участь в цих угодах,оскільки введені відносно Росії санкції прямо не накладають обмеження на розміщення її держпаперів європейськими банками. Однак існують побоювання, що виручені від угод кошти можуть піти в розпорядження компаній, внесених до списку санкцій.

Крім того, за даними газети, європейські кредитні організації не хочуть викликати невдоволення у влади США, які можуть покарати банки ЄС мільярдними штрафами за порушення режиму санкцій.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...