Угода про ЗВТ Україна - ЄС набула чинності: що це означає

Угода, що прописує взаємні (торгові, політичні, екологічні) права та обов'язки України та Європейського Союзу викладена на 200 сторінках.

Угода про ЗВТ між Україною та ЄС 1 січня набуває чинності. Ілюстрація:www.pravda.com.ua

Сьогодні 1 січня 2016 року, угода про зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом офіційно вступила в силу. Про це пише видання ЛІГА.Новости, передають Патріоти України.

Асоціація між Україною та ЄС - це вікно можливостей, яке зовсім не означає, що Україна в осяжному майбутньому стане повноцінним членом Євросоюзу, але деякі надії все-таки з'являться. 200-сторінкова угода прописує взаємні (торгові, політичні, екологічні) права та обов'язки України та Європейського Союзу в нових умовах зони вільної торгівлі.

Детально про те, що і як буде змінюватися, які умови надає Євросоюз і які рішення необхідно буде прийняти Україна, можна прочитати в матеріалі "Чи готова Україна до зони вільної торгівлі? Доповідь дипломатів ЄС." Нижче видання нагадує, що означає ця угода доступною інфографікою:

Нагадаємо, раніше Москва неодноразово намагалася зірвати асоціацію Україна - Євросоюз. Суть претензій РФ у тому, що українська економіка поетапно, але цілком переходить на європейські стандарти. Побоювання Кремля викликані тим, що це унеможливить інтеграцію України до Митного союзу Москви, що складається з колишніх республік СРСР.

Раніше всі країни Євросоюзу ратифікували угоду про асоціацію. Однак залишається питання Нідерландів, які угоду ратифікували, але можуть вийти з неї, якщо майбутній референдум з цього питання зажадає прийняти таке рішення.

Втім, співрозмовникивидання в українських дипломатичних колах схильні вважати, що в тому випадку, якщо референдум відбудеться (висока ймовірність, що на нього прийде менше 30% населення), то Нідерланди все-одно будуть змушені діяти синхронно з іншими країнами ЄС і не стануть переглядати своє рішення.

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших країнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...