"Україна близька до отримання чергового траншу МВФ", - міністр Данилюк продовжує випромінювати оптимізм

Міністр зазначив, що після отримання грошей МВФ, Україна зможе залучити ще мільярд доларів під гарантії США. Крім того, планується отримання 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги Євросоюзу, а також кредити на закупівлю газу.

Олександр Данилюк. Фото:tyzhden.ua

Україна незабаром може отримати черговий транш МВФ. Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю агентству Reuters, передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.

"Ми дуже близькі, і це дуже важливо для нас, тому що це важливий сигнал для ринків, для інвесторів, і він відкриває іншу фінансову підтримку", - сказав Данилюк. При цьому він відмовився назвати точні терміни траншу.

Він зазначив, що після отримання грошей МВФ, Україна зможе залучити ще мільярд доларів під гарантії США. Крім того, планується отримання 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги Євросоюзу, а також кредити на закупівлю газу, підкреслив він.

На питання про те, що станеться, якщо МВФ не виділить кошти, Данилюк сказав, що він не хвилюється. "Мова йде не про нагальну потребу отримання чергового траншу. Ми дивимося на це інакше, як на довгострокову співпрацю. Ця співпраця, яке веде нас до самодостатньої зростаючої економіки", - сказав він.

"Найбільш важливе питання полягає в тому, що нам потрібно рішення ради, що наша співпраця триває і що ми працюємо як партнери по реалізації реформ, які є важливими для України", - зазначив Данилюк.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...