Україна опинилася першою в рейтингу найнижчих зарплат у Європі (інфографіка)

В середньому, за офіційними даними українці отримують чисту (на руки) зарплату в розмірі 190 євро (6048,04 за курсом НБУ).

Ілюстрація:112.ua

Українці отримують найнижчі зарплати в Європі, виходячи з перекладу в єдину валюту. Про це повідомляє портал Тексти.org, зазначають Патріоти України.

Це відбувається насамперед внаслідок падіння гривні, що спостерігалося за останні роки. В середньому, українці отримують чисту (на руки) зарплату в розмірі 190 євро (6048,04 за курсом НБУ). Слідом розташовані Молдова і Азербайджан - 216 і 232 євро.

Тим часом, найвища чиста зарплата спостерігається в Швейцарії - 4421 євро. В карту також не включені Ліхтенштейн і Монако, результати яких перевищили навіть попередню країну.

Україна також програє європейським державам і при обліку зарплати "до податків" - 7350 за даними Мінфіну. А при перерахунку на "купівельну спроможність" - на третьому місці знизу. Менше тільки в Молдові та Вірменії. Варто відзначити, що в цих країнах зарплата трохи вище, ніж в Україні, проте ціни щодо заробітку - більші.

Чиста середня зарплата

Середня зарплата відносно до оподаткування

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...