Україна підготувала черговий митний "сюрприз" росіянам

На каустичну соду, вироблену в Росії, накладається антидемпінгове мито.

Україна вводить антидемпінгове мито на каустичну соду з РФ. Ілюстрація:ua.korrespondent.net

Україна ввела антидемпінгові заходи на соду каустичну, вироблену в Російській Федерації, які полягатимуть у стягненні антидемпінгового мита в розмірі 26%, терміном на п'ять років. Про це йдеться в повідомленні Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Антидемпінгові заходи застосовуються шляхом запровадження справляння остаточного антидемпінгового мита в розмірі 26%, терміном на п'ять років", - йдеться в рішенні комісії.

Відзначається, що рішення було прийнято 28 квітня 2016 року за поданням Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, яке надало матеріали і звіт про результати проведення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну з Російської Федерації соди каустичної.

За результатами розгляду комісія встановила, що в період розслідування (друге півріччя 2013 року - перше півріччя 2014 роки) імпорт в Україну соди каустичної походженням з Російської Федерації здійснювався за демпінговими цінами.

Комісія також встановила причинно-наслідковий зв'язок між демпінговим імпортом товару походженням з Російської Федерації та істотною шкодою, завданою національному товаровиробнику.

"Протягом 2011 року - першого півріччя 2014 р відбулося погіршення соціально-економічних показників національного товаровиробника публічного акціонерного товариства "Дніпроазот", а саме: скоротилися обсяги продажів на внутрішньому ринку України (на 24%), виробництво товару (на 11,4% ), використання виробничих потужностей (на 11,4%), частка на внутрішньому ринку України (на 18,5%), продуктивність праці (на 20,7%), зросли залишки на складах (на 54%)", - відзначили в Міжвідомчійї комісії.

У підсумку, було прийнято рішення про застосування остаточних антидемпінгових заходів в національних інтересах України.

Рішення комісії набирає чинності через 30 календарних днів з дня опублікування повідомлення. Справляння антидемпінгового мита буде здійснюватися у відсотках від митної вартості товару.

Дефіцит робочих рук у недоімперії може збільшитися на сотні тисяч: Таджикистан терміново застеріг своїх громадян від поїздок до РФ

неділя, 28 квітень 2024, 9:32

Міністерство закордонних справ Таджикистану у суботу, 27 квітня, випустило термінову рекомендацію для своїх громадян, закликавши без необхідності не відвідувати Росію. Про це йдеться на сайті відомства."МЗС рекомендує громадянам країни тимчасово утрима...

Тарифи, субсидії та пенсії: Які зміни чекають на українців з 1 травня

неділя, 28 квітень 2024, 8:52

Комунальні тарифи у травні залишатимуться без змін, водночас відбудеться перерахунок субсидій на неопалювальний сезон. Окремі категорії пенсіонерів отримають надбавки в індивідуальному порядку. Для працюючих пенсіонерів виплати за травень будуть більши...