Україна підписала контракт на постачання американського вугілля

Перші 85 тис. тонн антрациту повинні прибути в порт "Південний" на Одещині.

Ілюстрація:http://glavcom.ua

Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" підписала контракт на поставку антрациту з американським гірничодобувним підприємством Xcoal Energy & Resources. Вартість вугілля в рамках першої поставки складе $113 за тонну. Про це заявив глава "Центренерго" Олег Коземко, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

За словами Коземка, контракт передбачає поставку до кінця поточного року 700 тис. тонн дефіцитного вугілля антрацитної групи.

"У штаті Пенсільванія ми відвідали 5 великих вугледобувних підприємств. Ми провели переговори з цими підприємствами. І найкраща пропозиція була отримана від Xcoal ... Контракт підписаний на поставку 700 тис. тонн вугілля до кінця цього року", - сказав Коземко.

За його словами, перші 85 тис. тонн антрациту повинні прибути в порт "Південний" (Одеська область) на початку вересня цього року, ще 125 тис. тонн - в кінці вересня. Очікується, що щомісяця в Україну будуть приходити 1-2 судна з американським вугіллям.

Відповідаючи на питання про ціну палива, керівник "Центренерго" зазначив, що вартість кожної поставки буде різною, додавши, що ціна вугілля першої поставки становить $113 за тонну.

Як відомо, ВАТ "Центренерго" є одним з найбільших підприємств електроенергетичної галузі України та єдиною в країні державною енергогенеруючою компанією.

До складу "Центренерго" входять три теплові електростанції - Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область) і Трипільська (Київська область). У загальному обсязі виробництва електроенергії України частка виробленої електроенергії ПАТ "Центренерго" складає близько 8%, в структурі теплової генерації - близько 18%.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...