Україна потрапила у топ-10 рейтингу найнещасніших країн, - Bloomberg

Індекс нещастя заснований на давній концепції, що низькі інфляція і безробіття є індикаторами економічного благополуччя людей в досліджуваних країнах. Однак, низькі рівні цих показників можуть вводити в оману.

Ілюстрація:РБКУкраїна посіла 7 місце в рейтингу "нещасних країн", який вираховується на підставі показників інфляції та безробіття. Індекс розраховується агентством Bloomberg на основі прогнозів економістів щодо інфляції та безробіття для 66 країн, передають Патріоти України.

Показники України в рейтингу 2018 року покращилися. Якщо в 2017 році Україна посідала 5 місце в списку найбільш нещасних країн з індексом "23,8", то поточного року її індекс зріс до "17,8", що дозволило посісти 7 місце.

Венесуела посідає перше місце в індексі четвертий рік поспіль, при цьому її бал зріс більш ніж утричі в порівнянні з 2017 роком.

Таїланд знову отримав статус "найменш нещасної" економіки, однак, з огляду на нестандартну методологію розрахунку безробіття в цій країні, Сінгапур, що посідає друге місце, також заслуговує на увагу.

Мексика, де інфляція стає більш керованою, в цьому році може досягти істотного прогресу, а Румунії, навпаки, загрожує більше неблагополуччя через прискорення зростання цін.

Зростання цін в цьому році буде представляти більш серйозну загрозу глобальній економіці, ніж безробіття, свідчить індекс.

Індекс нещастя заснований на давній концепції, що низькі інфляція і безробіття є індикаторами економічного благополуччя людей в досліджуваних країнах.

Однак, низькі рівні цих показників можуть вводити в оману. Наприклад, стійко низькі ціни можуть бути ознакою слабкого попиту, а надто низьке безробіття може ускладнювати умови для пошуку нової, кращої роботи.

Розрахунки в цілому свідчать про збереження сприятливих глобальних економічних перспектив: згідно з медіанним прогнозом опитаних агентством Bloomberg економістів, світова економіка в 2018 році зросте на 3,7 відсотка, зберігши темпи минулого року, які стали найкращими з 2011 року.


Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...