Україна припинила подачу електроенергії в "ЛНР"

Рішення про припинення постачань було ухвалене через відсутність оплати за спожиту на непідконтрольній території Донбасу електроенергію.
Україна припинила енергопостачання окупованої частини Луганщини. Фото: ТСН.

Україна повністю припинила енергопостачання окупованої частини Луганської області. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив в. о. голови державної компанії – оператора об'єднаної енергосистеми "Укренерго" Всеволод Ковальчук, передають Патріоти України.

"Цієї ночі повністю припинено енергопостачання тимчасово неконтрольованих територій Луганської області", – написав він.

Раніше Кабмін прийняв постанову №263, яка зобов'язувала регіональну компанію з постачання енергії "Луганське енергетичне об'єднання" постачати електроенергію на тимчасово окуповану територію Луганської області незалежно від рівня оплати. При цьому компанія вже неодноразово повідомляла в Міністерство енергетики та вугільної промисловості та інші держоргани, що з боку споживачів із зони АТО накопичилися великі борги.

У грудні 2016 року через борги компанія тимчасово припиняла електропостачання комунального підприємства "Попаснянський районний водоканал", який подавав воду в окремі райони Донецької і Луганської областей, тимчасово непідконтрольні українській владі.

Станом на 2 грудня заборгованість цього підприємства перед "Луганським енергетичним об'єднанням" становила близько 124 мільйонів гривень.

20 квітня поточного року генеральний директор "Луганського енергетичного об'єднання" Володимир Грицай заявив, що постачання електроенергії на тимчасово окуповані території Луганської області будуть повністю припинено з 25 квітня.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...