Україна рекордними темпами скорочує споживання дефіцитного вугілля

Ймовірність зриву опалювального сезону низька, оскільки пік споживання вугілля тепер припадає не лише на осінньо-зимовий період, але, через активне використання кондиціонерів, і на літні місяці, які вітчизняна енергетична система пройшла без перебоїв.

Ілюстрація:Українське радіоВ Україні на 27,4% (4 млн. 885 тис. т) скоротилося споживання вугілля енергетичними станціями за перші сім місяців 2017 р., порівняно з відповідним періодом минулого року. Про це свідчать дані Держстату, передають Патріоти України з посиланням на Лівий берег.

За оприлюдненими раніше даними профільного міністерства, за підсумками року падіння обсягів споживання вугілля очікується на рівні 16,2% порівняно із 2016 р.

На думку експерта ІСЕД з питань енергетики Андріана Прокіпа, скорочення споживання вугілля значною мірою пов’язане зі скороченням його видобутку, перш за все, за рахунок зупинки роботи шахт на неконтрольованих територіях. Так, за перші сім місяців поточного року видобуток вугілля скоротився на 12,2%, порівняно із аналогічним періодом 2017 р.

"Сьогодні немає підстав очікувати надзвичайних ризиків для проходження країною опалювального сезону, адже енергетичні потреби покриваються за рахунок й інших видів палива та енергоносіїв. Крім того, енергогенераційні компанії законтрактували обсяги постачання енергетичного вугілля з-за кордону, що повинні повністю покрити очікуваний дефіцит», - пояснив експерт.

Експерт додав, що ймовірність зриву опалювального сезону низька, оскільки пік споживання вугілля тепер припадає не лише на осінньо-зимовий період, але, через активне використання кондиціонерів, й на літні місяці, які вітчизняна енергетична система пройшла без перебоїв.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...