Українець створив компанію, яка навчила заощаджувати на опаленні навіть німців (відео)

Нова система регуляції дає можливість віддалено налаштовувати температуру кожної кімнати

"Розумна система" eCozy. Фото: Ecotechnica.com.ua

Українець створив компанію eCozy, яка допомагає істотно заощадити на електроенергії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "24 канал".

Андрій Холодов - досвідчений інженер. Але одного разу, купивши програмовані термостати для батарей, не зміг налагодити їх роботу. Процес настройки температури виявився справжньою мукою. До того ж, вид новопридбаних гаджетів не припав до смаку дружині Андрія.

Так у майбутнього бізнесмена виникла думка створити інноваційні термостати - з легким керуванням і приємним дизайном. Йому вдалося об'єднати навколо своєї ідеї фахівців з різних країн і залучити до проекту 100 тисяч доларів інвестицій. З серпня 2016 компанія eCozy вже щосили поставляє свою розумну продукцію в усі куточки світу.

Як стверджує Холодов, його система регуляції дозволяє знизити витрати на тепло на третину. А все завдяки тому, що дає можливість віддалено налаштовувати температуру кожної кімнати. Тому з її допомогою порожні приміщення можна не опалювати і суттєво на цьому економити.

Складається комплект з термостатів з "тач-скрін", центрального блоку і додатку для смартфона. За допомогою останнього клієнт по годинах налаштовує температурний графік для кожної кімнати. Дані через "вай фай" надходять на центральний блок.

А далі термостат закриває або відкриває вентиль на батареї і регулює інтенсивність подачі тепла. Живиться пристрій від чотирьох батарейок, яких зазвичай вистачає на 2 роки. До речі, за допомогою адаптерів ці термостати можна під'єднати до 99% типів радіаторів. За словами Холодова, базовий комплект дозволяє німецьким користувачам за сезон економити 500 євро. А власникам 2-кімнатних квартир він окупається за сезон.

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...