Українське вино, шоколад, дитячі пелюшки, тверде туалетне мило. Люди хочуть, а Путін ні: Півсотні українських товарів у Росії продавати заборонено (відео)

В кінці грудня російська влада ввела заборону на ряд продуктів українського виробництва.

Стоп-кадр з відео: українське пиво на полицях московського супермаркету. Навіть напис українською залишився.

В кінці грудня російська влада ввела заборону на ряд продуктів українського виробництва. Серед "заборонки" опинилися українські вина, хліб, шоколад, дитячі підгузники, трактори та причепи. Санкції подібного роду — спроба Кремля відповісти на санкції України, які були введені чотири роки тому. Про те, як санкції вплинули на РФ повідомляють Патріоти України з посиланням на відео YouTube-каналу "Сегодня".

Зараз Росія змушена відмовитися від споживання понад 60 видів товарів українського виробництва. У списки на ембарго потрапили як товари першої необхідності, так і менш ходові товари – від хліба, шоколаду та миючих засобів, до паперу, техніки і причепів. Незважаючи на введення санкцій російський споживач, як і бізнесмен, від санкціонних товарів не відмовляється.

Приміром, у найстарішому гастрономі російської столиці росіяни активно купують українські товари — соняшникову олію, консерви і навіть пиво. На окремих продуктах навіть упаковка підписана українською мовою. Відмовитися від українських товарів не готові і в іншому магазині. В Україні виробляють продукти міжнародних компаній – соки, солодощі, засоби гігієни. У список заборонених потрапили також засоби для миття. Ось, наприклад, мило – написано по-українськи "тверде туалетне" теж спокійно лежить на полиці.

Скріншот з відео

Мешканці Москви визнаються: українські продукти смачніші. І скаржаться, що санкційні війни негативно позначилися на якості продукції. Заборона українських товарів стало суто політичним рішенням і методом інформаційного тиску, Кремль хотів завдати удару по українській економіці, а вийшло навпаки. У Росії ціни зросли практично в два рази.

В Україні вважають, що Київ повинен розширювати ринки в Європі, щоб російські санкції не мали впливу.

"За останній рік експорт в ЄС збільшився на 16% і тепер становить близько 40-42%. Серед європейських країн – дві найбільші, куди ми найбільше експортуємо і з якими у нас позитивне сальдо зовнішньої торгівлі. Це Польща і Італія", – каже керівник проектів Асоціації експортерів і імпортерів Микола Ларін.

Зате в Росії до цих пір демонстративно нищать імпортну їжу: бульдозерами тиснуть зарубіжні помідори сир і яблука, в той час як за межею бідності офіційно 15% росіян.



В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...