Український борщ став розкішшю: У мережі розповіли про ціни в окупованому Криму та ОРДЛО

Приготування борщу найдорожче обходиться жителям Сімферополя.

Український борщ. Ілюстрація:lovecook.meОднією заробітної плати в тимчасово окупованих Донецьку, Луганську та Сімферополі вистачить на 29, 30, і 74 каструлі українського борщу відповідно. У той же час, в підконтрольному Україні Краматорську за одну зарплату можна приготувати 119 каструль національної страви. Про це повідомляє Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Слід зазначити, що найдорожче борщ обходиться жителям Сімферополя (там вартість однієї каструлі еквівалентна 131 грн), а найдешевше - жителям Краматорська (54,5 гривні). У Донецьку і Луганську суми майже втричі вищі - 113 і 115 грн відповідно.

Якщо порівнювати співвідношення середніх зарплат в названих містах, то воно виглядає наступним чином: Сімферополь - 9 600 грн (це перевищує середній показник по всій Україні), Луганськ і Донецьк - 3 400 гривень. Однак дорожнеча продуктів в окупованому Криму повністю нівелює різницю з зарплатами на вільних українських територіях.

Що стосується цін на окремі інгредієнти по містах, то в Краматорську вартість кілограма свинини становить приблизно 70 гривень. Яловичину продають трохи дорожче - 90 грн / кілограм. В цілому продавці на місцевому ринку заявляють про адекватні ціни на всі продукти та підтверджують наявність частих акцій і знижок.

У Донецьку кілограм свинини коштує вже близько 140 грн, а в Луганську - 125 грн (в супермаркеті). Яловичину продають по 190 і 189 грн / кг відповідно.

У Криму за кілограм яловичини в середньому просять 206 грн (м'ясо, очищене від кісток, продають дорожче).

Якщо проаналізувати ціни на овочі, то на непідконтрольній Україні території вони б'ють рекорди зростання. Так, картопля, буряк, цибуля і капуста вдвічі, а то і в три рази дорожчі, ніж в Краматорську. Найвища вартість на дані продукти зафіксована в Сімферополі.

До того ж, кримчани, крім дорожнечі їжі, скаржаться і на її якість - багато товарів ввозяться з Росії і багато в чому поступаються українській продукції.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...