Українці знайшли економну, але ризиковану заміну бензину (інфографіка)

Через те, що вартість газу майже вдвічі менша за вартість бензину, українці користуються саме ним, не дивлячись на величезний ризик його використання.

Інфографіка споживання скрапленого газу за 2013-2016 рр. Фото: ZN.UAУ 2017 році Україна увійде до десятки найбільших світових споживачів пропан-бутану на транспорті
Про це в статті для ZN.UA написав директор “Консалтингової групи А-95″ Сергій Куюн, повідомляють Патріоти України.

Куюн розповів, що споживання скрапленого газу в Україні за минулі три роки зросло на 64%, або на 545 тисяч тонн. За підсумками поточного року цей вид палива навіть обжене бензин.
“Найкращою ілюстрацією кризи є динаміка споживання.

Основний удар прийняв на себе бензин: у порівнянні з 2013 роком його споживання знизилося на 40%, або на 1,5 млн т. Але не все так прямолінійно. Звернемо увагу на зростання використання скрапленого газу – на 64%, або на 545 тис. т.», – пише автор.

В результаті такої динаміки в 2016 році літрів зрідженого газу в Україні буде продано більше, ніж літрів бензину, а країна увійде в десятку найбільших світових споживачів пропан-бутану на транспорті. Куюн пише, що зріджений газ став дешевшим замінником бензину. Якщо до 2014 році вартість газу становила 56% від ціни бензину А-95 на бензоколонках, то в період 2014-2016 рр. – вже 46%, а в окремі періоди – і нижче 40%.

Через те, що вартість газу майже вдвічі менша за вартість бензину, українці користуються саме ним, не дивлячись на величезний ризик його використання. Більшість водіїв вже не можуть собі дозволити їздити на бензині, ціна на який продовжує зростати, хоча у світові ціни на нафту неухильно знижуються.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...